Ljusinstallationen Rymdepos 12, fredag 29 september 2017

Föreställningen är garanterat magisk och unik, den ges bara en gång om året på konstnatten fredag i Bläsinge. Som vanligt kan ni fika i Lillstugan och besöka fotoutställningen i Konstladan.

Här är ett youtobe klipp som Urban Wedin har producerat. Tack Urban!
https://www.youtube.com/watch?v=SylCV2QiHrw&feature=youtu.be

Webb tv 24 Kalmar var ute på åkern och intervjuade under pågående föreställning 2015:
http://24kalmar.se/2015/09/25/tv-rymdepos-i-blasinge-fascinerade-ung-som-gammal/

Utsällare i Konstladan 2016 var Jan-Olav och Urban Wedin

Jan-Olav Wedin (far) är i grunden violinist och dirigent. Under många år satt han som violinist i Kungliga Filharmonikerna. Han var med att starta Stockholms kammarensemble och Stockholms Sinfonietta och började mer och mer ägna sig åt att dirigera. Efter ett några år som frilansande dirigent blev han orkesterchef. Under stora delar av sin tid som musiker ägnade han sig parallellt åt fotografi. Numera är han husfotograf på Stockholms konserthus och arbetar som frilansande fotograf.

Urban Wedin (son) började som frilansande musikalartist och arbetade med det ända till dess att han började på Dramaten och kom i kontakt med Romeo & Julia Kören. Nu är han sångare, skådespelare och producent för kören samtidigt som han gör allt grafiskt arbete, fotografering och filmning. Urban frilansar även som fotograf, filmare och med grafisk formgivning med uppdrag för bl.a. Dramaten, Musikaliska akademien och Stockholms konserthus.

Jan-Olav och Urban Wedin kommer under skördefesten att visa bilder från Bläsinge till Sydafrika, från småkryp till björnar, från småbilder till stora panoraman. Tyngdpunkten ligger på Ölandbilderna men med små avstickare både hit och dit. Kort sagt, något för var och en.
De säljer fotoprintar, vykort och CD-skivor. Det går också bra att beställa printar i valfri storlek.
Jan-Olav och Urban har tidigare producerat en gemensam utställning på Stockholms konserthus om förberedelserna inför nobelprisutdelningen 2012.

Hitta oss med iPhone appen Galleriet, den kan även laddas ner här: Konstnatten
GPS koordinaterna är Lon: 16.66952° Lat: 56.62526°

Föreställningar

I Bläsinge ges föreställningar varje kvart fredag den 30 september 2016 från kl. 20.00 till kl. 24.00 som en del i konstnatten under Ölands skördefest. Ljusinstallatörer är som vanligt Annika Sörnäs och Mats Hammarbäck fångade på bilden ovan av Björn Ericson. Föreställningarna är av meditativ och magisk karaktär. 
Varmt välkomna önskar:
Annika Sörnäs
annika@sornas.se web www.sornas.se
Mats Hammarbäck
mats.hammarback@gmail.com
Telefonnummer under skördefesten
0485-32255 eller 0703139370


 

Konstladan

Utställare i konstladan 2014 var Björn Ericson www.beric.se

Café

I Lillstugan serveras varma mackor, kaffe, te och läsk.

Bakgrund

Vi åkte runt på skördefesten och inspirerades av alla konstnärliga upplevelser i ett antal år tills vi inte kunde låta bli att göra någonting själva. Skaparna av Rymdepos är Annika Sörnäs, Mats Hammarbäck och Micael Ericsson. Musiken som ingår i ljusinstallationen heter Leak Redemption och är komponerad av Daniel Eideholm, daniel@eideholm.se. Vårt första Rymdepos uppförde vi på skördefestens konstnatt 2006. Micael startade Bläsingehamns fiskerimuseum sommaren 2009 tillsammans med sin bror Thomas. Rymdepos fortsätter att uppföras av Annika och Mats.

 

Arrangemanget riggas

Annika, Mats och Micael som startade Rymdepos

 

Rymdeposgänget 2012

PA rullas ut

Stillbild av rymdepos

Copyright © Annika Sörnäs, 2018